Annyi minden zajlik a világban és oly sok információ áradat zúdul ránk nap, mint nap, hogy képtelen vagyok mindent 'feldolgozni'. Bőven elég, ami a határon belül történik, és azoknak is csak elenyésző töredékét tudom befogadni/elfogadni. A politikához nem akarok vélemény formálni, helyettem megteszi más, és  mert már régóta (?) nem is értem ....

Talán sokunkkal van az úgy, hogy ami személy szerint érint bennünket, azzal foglalkozunk elsődlegesen. Nálunk jelenleg a továbbtanulás a fő téma, és ahogy ezeket a sorokat írom, megcsörrent a mobilom, jelezvén, hogy a fiam végzett a felmérő feladatokkal. Kifújhatjuk magunkat...., egy rövid időre. Akinek már nincs végzős, általános iskolás gyereke vagy unokája, miért is kísérné figyelemmel, hogy ma írták meg a legtöbben az idei központi felvételi feladatokat. A elmúlt időszakban számos magyar és matek feladatsort oldattam meg vele, és a megoldó kulcsok ismeretében sokszor szembesült azzal a ténnyel, hogy van mit gyakorolni és pótolni.

Reggel mikor útnak indítottam azt mondtam neki, - a sok-sok tanács, intelem és ötlet mellett -, hogy ezzel a teljesítményével alapozza meg az elkövetkező éveinek a tudásminőségét, mert ugye egyáltalán nem mindegy, hogy az elért eredményével melyik középiskolába nyer felvételt.

"Nevelés teszi az embert, és az ember a hazát." - ezzel a Brunszvik Teréz gondolattal nyitották meg tegnap a 12. alkalommal megrendezésre kerülő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. Sokáig nem is tudtam mit jelent ez a szó, de most, hogy közvetve érintve vagyok, utánanéztem. Annyi prospektussal és ismeretterjesztő szórólappal állított haza a lányom, hogy egész délután ezeket tanulmányoztuk, és sokat beszélgettünk az ő továbbtanulásáról is....


Ezt a két oldalt ajánlom mindenki figyelmébe, érdemes elolvasni, és örömmel venném, ha megosztanátok véleményeteket velem!

http://index.hu/belfold/2012/01/12/megsemmisithettek_schmitt_pal_szakdolgozatat/

http://www.vg.hu/kozelet/politika/itt-a-cafolat-schmitt-nem-plagizalt-366521