Dávid Mihály nyíregyházi magán-meteorológus előrejelzése szerint is a nyár legforróbb napjait éljük, és jó annak, aki megteheti, hogy most veszi ki nyári szabadságát, és víz mellé megy, mert ebben a hőségben most ott a legjobb.

Ez a tikkasztó idő a jövö hét közepéig is eltart, utána is csak pár fokkal enyhül majd a kánikula, és 9-én Budapesten felhőszakadást mutat az előrejelzés, majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle. Mindenesetre akik a szabadban dolgoznak azoknak nagyon megerőltető lesz odafigyelni a munkájukra. Az építkezéseken és az utakon dolgozókat máskor is, de főképp ilyenkor nagyon tudom sajnálni. Tavaly nyáron például, amikor ennyire extrém hőmérséklet volt a városban a főbb közlekedési csomópontokon félliteres tasakokban osztogatták a vizet, autósoknak-gyalogosoknak egyaránt...., most már erre sem telik, de lehet, hogy épp akkor fogyott el mikor én jártam arra.

Közlekedni pedig kell, és van mikor muszáj autót használni. Mivel nincs benne klíma pokoli az utastér hőmérséklete, ilyenkor ablak le, nyakamba a termo-sálam: félbevágott, hidegvízzel átitatott textilpelenka (anno még a gyerekeké volt). Egyébként nagyon remek, legalábbis nekem nagyon bevált, mert míg megszokom a kinti nyomott levegőt, addig hűsít, amikor pedig megszárad lehet a verejtéket vele törölgetni.
És természetesen víz, ami lehet ásvány vagy sima csapvíz, valamint az elmaradhatatlan napszemüveg, ami nélkül nem is látnék, esetleg csak délibábokat az úton.