Reggel óta egyfolytában havazik. Aki nem kertes házban lakik, talán nem is tudja, hogy mennyire fárasztó munka a hólapátolás...... Persze, aki az ablak melegebbik feléről nézi, annak szemet gyönyörködtető tud lenni a látvány, ahogy a hópelyhek fürge táncot lejtve leszállnak a földre....   Először csak szállingózott, de dél körül rákezdett és hatalmas pelyhekben hullt a hó. A házhoz vezető úton már több centis hóréteg gyűlt össze. Engem momentán nem zavar, mert szerda óta ki sem tettem a lábam. Már túl vagyok azon a koron, hogy lázba hozzon a hóember építés, de most nagy kedvet éreztem, hogy a meleg szobában  nekilássak 'építkezni'. Még anno az Ikeából vásároltam vasalható gyöngyöket, és a gyerekekkel közösen készítettünk mindenféle formákat. A megmaradt anyagot használtam most fel.  Belemerültem az alkotásba és a  közelgő ünnep kapcsán más formák is kirajzolódtak a kezem alatt. Miután elkészültem velük zsírpapíron átvasaltam, hogy a szemek egymáshoz olvadjanak, majdnem úgy, mint ahogy a hókristályok összetapadnak. Keresnem kellett egy sötét hátteret, mert szeretném megmutatni Nektek is.

Íme a művem, cca. két óra alatt készült el. Ezüst szálat fűzök át rajtuk és újabb díszek kerülhetnek idén a fenyőfára. A fenyőből csináltam még kettőt, de az már nem fért a tálra.

 

Ja, és a recept, amit ígértem.

Sorelválasztó

Eredeti angol puncs

 

Hozzávalók:
2,5 dl édes vörösbor, 2,5 dl édes fehérbor, 1,5 dl rum, 50 dkg cukor, 2 db citrom, 2 db narancs. (kevesebb cukorral, vagy fruktózzal is nagyon finom)

Elkészítés:
A gyümölcsöket megmosom, letörülgetem, majd mindkettőnek hajszálvékonyra hámozom a sárga héját. 5 dl vizet a héjakkal felforralok, ezután hozzáöntöm az összes többi alkoholt. Beleszórom a cukrot, és éppen csak forráspontig melegítve, belecsavarom a citrom és a narancs levét is. Jól összekeverve, azonnal melegen tálalom.

Sorelválasztó